Deze volautomatisch machine kan razendsnel draden snijden, strippen en contacten aanslaan. Deze machine heeft een automatisch detectiesysteem om fout aangeslagen contacten direct te verwijderen. Draden worden per 100 stuks gebundeld uitgeleverd. Deze machine is uitermate geschikt voor grote oplages, de capaciteit van deze machine kan oplopen tot gemiddeld 3400 draden per uur. De applicator ’s die erop gemonteerd kunnen worden bepalen welke contacten wij in bandvorm kunnen aanslaan met deze machine.

Deze volautomaat kan uw draden knippen, strippen voorzien van adereind-hulzen of uw kabels ultrasoon verdichten. Wij voorzien uw kabels van bedrukking in kleuren wit of zwart en in kolommen als u dat wenst. Vervolgens worden de draden aan een tape bevestigd wat het makkelijker maakt voor het monteren van de draden. Wij gebruiken voor deze machine standaard LAPP V2K kabel 90 graden maar natuurlijk kunnen wij hier alle kabels op verwerken van 0.50 tot aan 6 mm2.

Het afwerken van uw kabel-set wordt gedaan door onze productieafdeling, wij hebben een speciaal team dat alle nabewerkingen uitvoert. Deze medewerkers zijn gespecialiseerd om alle connectoren aan kabels te monteren, dit gebeurt volgens specificaties en met diverse nabewerkingsmachines. Deze medewerkers letten goed op de kwaliteit en werken altijd volgens onze hoge kwaliteitsnorm.

In december 2020 zijn wij gestart met het ontwikkelen van een eigen platvorm waarbij u onze volautomaat kunt aansturen. U definieert uw kabellijsten door middel van dit systeem, u geeft aan welke afwerkingen de kabels krijgen. U kunt kiezen uit Geïsoleerde adereind-hulzen in diverse lengtes, Geïsoleerde kabelschoenen , Geïsoleerde kabelschoenen, on-geïsoleerde buiskabelschoenen, on-geïsoleerde kabelschoenen etc. uw heeft tal van mogelijkheden. U kunt uw kabellijst hergebruiken en veranderen. Het platvorm berekend uw prijs en maakt u een aanbieding, U krijgt voor uw eigen administratie een Excel lijst met al uw kabels, opsommingen. U krijgt inzicht in het productieproces. Verder heeft dit platvorm handige import functionaliteiten om de data invoer nog makkelijker te maken. Mits de machine planning het toelaat communiceert dit platvorm rechtstreeks met de machine en laad automatisch de opdrachten in. mochten er geen opdrachten aanwezig zijn kan productie direct gestart worden. Het hergebruiken en aanpassen van draadlijsten zal voor veel van onze klanten een voordeel geven. Half maart 2021 zal dit systeem operationeel worden. Dit bieden wij gratis aan voor onze bestaande klanten.

Kabelconfectie is een tijdrovend onderdeel bij het inrichten van besturingskasten. Een installateur is bijna de helft van zijn tijd kwijt om kabels op de juiste lengte te maken. Dit kan vele malen efficiënter! Kabel Assemblage Nederland is gespecialiseerd in het op maat maken en bewerken van uw kabels. Dit bespaard u montage tijd alsmede besparend in de kosten. Uw verdienmodel zit hem in het aangeleverd krijgen van een complete kabel-set en de tijdswinst die u behaald wanneer u een paneelkast handmatig gaat bewerken. Uw monteurs hoeven de panelen enkel nog monteren wat een tijdswinst kan opleveren van 60%. Hiermee verhoogd u uw productie. Tegen eerlijke prijzen bieden wij deze kabel-sets aan.

Voorbeeld Prefab kabels voor paneelbouwers:

opdracht voor 30.000 stuks, kabel 6 mm2 zwart, lengte 65 mm aan twee kanten gelast”

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer

EPLAN & SMART WIRING

Installateurs die gebruik maken van tekensoftware zoals o.a. EPLAN sturen de kabellijst naar Kabel Assemblage Nederland en wij doen de rest. Door middel van slimme oplossingen zijn wij in staat uw lijst direct te uploaden in onze volautomaten en te starten met het produceren. Voor installateurs die gebruik maken van een handmatige kabellijst hebben wij een overzichtelijke template beschikbaar. EPLAN Smart Wiring is een virtuele assistent voor bedrading in de paneelbouw.
Wij hebben de eerste kabelsets aangeleverd waarmee onze klant EPLAN Smart Wiring gebruikt.

Vanaf het aansluitpunt tot aan de exacte bedrading levert de software alle nodige informatie digitaal aan, desgewenst in 3D. Alle kennis over bedrading en uitvoering zitten in de software. Zowel de meest noodzakelijke informatie over de bedrading als de engineeringsgegevens van de montageopbouw in de schakelkast. Op beide uiteinden van de kabels hebben wij naast de codering ook de kabelnummers geprint zodat installatie met Smart Wiring nog gemakkelijker is.