Paneelbouw & Kabelsets

Kabelconfectie is een tijdrovend onderdeel bij het inrichten van besturingskasten. Een installateur is bijna de helft van zijn tijd kwijt om kabels op de juiste lengte te maken. Dit kan vele malen efficiënter!

Kabel Assemblage Nederland is gespecialiseerd in het op maat maken en bewerken van uw kabels-sets. Uw winst zit in het aangeleverd krijgen van een complete kabel-set en de tijd die u bespaard. Uw monteurs hoeven de panelen enkel nog te monteren wat een tijdswinst kan opleveren van 60%. Hiermee verhoogd u de productiecapaciteit.

Efficiënte kabelset productie

Onze volautomatische machine kan razendsnel draden snijden, strippen en contacten aanslaan. Draden worden per 100 stuks gebundeld uitgeleverd.  Deze machine is uitermate geschikt voor grote oplages, de capaciteit van deze machine kan oplopen tot gemiddeld 3400 draden per uur.

De machine heeft een automatisch detectiesysteem om foutief aangeslagen contacten direct te verwijderen. De applicator ’s die erop gemonteerd kunnen worden bepalen welke contacten wij in bandvorm kunnen aanslaan met deze machine.

Uw contact: Michael Kusters

Email: verkoop@kabelassemblagenederland.nl
Telefoon: 085-0663626

Hij kan u alles vertellen over de kabelsets die wij produceren. Hij geeft u graag een rondleiding door het bedrijf en legt precies uit wat de mogelijkheden zijn. (Dit kan ook online.) Maak vrijblijvend een afspraak.

Kabels & opties

Deze volautomaat kan draden knippen, strippen en voorzien van adereind-hulzen of ultrasoon verdichten. De kabels kunnen worden bedrukt met de kleuren wit of zwart. Vervolgens worden de draden aan een tape bevestigd wat het makkelijker maakt voor het monteren van de draden.

Wij gebruiken LAPP Kabels als standaard assortiment. V2K kabel (90 graden) of Multi Standard 2.1 of 2.2 (UL gecertifieerd). Natuurlijk kunnen wij ook kabels gebruiken van andere leveranciers.

De machine kan kabeldiktes verwerken van 0.50 tot aan 6 mm2. Dikkere kabels worden met andere machines verwerkt in onze productieafdeling. Desgewenst kunnen wij deze kabels voorzien van krimpkousbedrukking of coderingen.

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN DEMO-SET AAN

  Afwerken kabelsets

  Het afwerken van uw kabelset wordt gedaan door onze productieafdeling. Wij hebben een speciaal team dat alle nabewerkingen uitvoert. Deze medewerkers zijn gespecialiseerd om alle connectoren aan kabels te monteren. Dit gebeurt volgens specificaties en met diverse nabewerkingsmachines.

  De medewerkers letten goed op de kwaliteit en werken altijd volgens onze hoge kwaliteitsnorm.

  Bestellingen op afroep

  Als extra service naar onze klanten kunnen wij werken met bestellingen op afroepbasis. Om het risico te beperken dat uw medewerkers stil komen te staan tijdens productie leveren wij direct vanuit voorraad. Wij produceren uw producten wanneer het ons uitkomt en leggen deze voor u op voorraad. Wanneer wij uw bestelling binnen krijgen kunnen wij direct overgaan tot levering.

  For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
  Ik Accepteer
  For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
  Ik Accepteer

  EPLAN PRO PANEL

  U krijgt van ons de configuratie bestanden voor EPLAN, deze importeert u en u heeft al onze afwerkingen tot uw beschikking.

  Smart Wiring

  Het is steeds moeilijker om aan goed technisch personeel te komen. EPLAN heeft Smart Wiring ontwikkelt en is de virtuele assistent voor bedrading in de paneelbouw.

  Vanaf het aansluitpunt tot aan de exacte bedrading levert de software alle nodige informatie digitaal aan, zelfs in 3D. Alle kennis over bedrading en uitvoering zitten in de software. Zowel de meest noodzakelijke informatie over de bedrading als de engineeringsgegevens van de montageopbouw in de schakelkast. Denk aan bron- en doelbeschrijving, aansluitcodering, dwarsdoorsnede, kleur, draadlengte, draadafwerking of exacte routeringstrajecten.

  Tijdrovende en foutgevoelige bedrading op basis van schema’s waarbij veel kennis nodig is, is verleden tijd. Iedereen met technisch inzicht kan panelen aansluiten met behulp van deze software.

  Importeren lijsten uit EPLAN

  For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
  Ik Accepteer

  MACHINE PORTAL

  In december 2020 zijn wij gestart met het ontwikkelen van een eigen platvorm waarbij u zelf onze volautomaat kunt aansturen. U definieert uw kabellijsten door middel van dit systeem en geeft aan welke afwerkingen de kabels krijgen.

  De mogelijkheden zijn o.a.:

  • Geïsoleerde adereind-hulzen in diverse lengtes
  • Geïsoleerde kabelschoenen
  • Geïsoleerde kabelschoenen
  • On-geïsoleerde buiskabelschoenen
  • On-geïsoleerde kabelschoenen
  • en meer, informeer naar de mogelijkheden

  Dit platvorm heeft handige import functionaliteiten om de data invoer nog gemakkelijker te maken. Mits de machine planning het toelaat communiceert dit platvorm rechtstreeks met de machine en laad automatisch de opdrachten in. Mochten er geen opdrachten aanwezig zijn kan productie direct gestart worden.

  Wij werken uw draad set volledig af! Onze specialiteit is kabelconfectie en wij kunnen alle handelingen verrichten om uw draad-set montage klaar te maken. u krijgt de draad-set aangeleverd en u kunt gaan monteren! De tijd die u bespaart is aanzienlijk.

  For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
  Ik Accepteer
  For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
  Ik Accepteer