Paneelbouw & Kabelsets

Kabelconfectie is een tijdrovend onderdeel bij het inrichten van besturingskasten. Een installateur is bijna de helft van zijn tijd kwijt om kabels op de juiste lengte te maken. Dit kan vele malen efficiënter!

Kabel Assemblage Nederland is gespecialiseerd in het op maat maken en bewerken van uw kabels-sets. Uw winst zit in het aangeleverd krijgen van een complete kabel-set en de tijd die u bespaard. Uw monteurs hoeven de panelen enkel nog te monteren wat een tijdswinst kan opleveren van 60%. Hiermee verhoogd u de productiecapaciteit.

Efficiënte kabelset productie 

Onze volautomatische machine kan razendsnel draden snijden, strippen en contacten aanslaan. Draden worden per 100 stuks gebundeld uitgeleverd.  Deze machine is uitermate geschikt voor grote oplages, de capaciteit van deze machine kan oplopen tot gemiddeld 3400 draden per uur.

De machine heeft een automatisch detectiesysteem om foutief aangeslagen contacten direct te verwijderen. De applicator ’s die erop gemonteerd kunnen worden bepalen welke contacten wij in bandvorm kunnen aanslaan met deze machine.

Uw contact: Ivan van Oosterhout

Email: ivan@kabelassemblagenederland.nl
Telefoon: 0628274444

Hij kan u alles vertellen over de automatisering van onze machines. Verbindingslijsten vanuit Pro-panel (E-PLAN) en het aanleveren van kabellijsten voor de paneelbouw of andere sectoren. Zijn doel is om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken en te ontzorgen van complexe machine/ICT zaken. Hij geeft u graag een rondleiding door het bedrijf en legt precies uit wat de mogelijkheden zijn. (Dit kan ook online.) Maak vrijblijvend een afspraak.

Kabels & opties

Deze volautomaat kan draden knippen, strippen en voorzien van adereind-hulzen of ultrasoon verdichten. De kabels kunnen worden bedrukt met de kleuren wit of zwart. Vervolgens worden de draden aan een tape bevestigd wat het makkelijker maakt voor het monteren van de draden.

Wij gebruiken LAPP Kabels als standaard assortiment. V2K kabel (90 graden) of Multi Standard 2.1 of 2.2 (UL gecertifieerd). Natuurlijk kunnen wij ook kabels gebruiken van andere leveranciers.

De machine kan kabeldiktes verwerken van 0.50 tot aan 6 mm2. Dikkere kabels worden met andere machines verwerkt in onze productieafdeling. Desgewenst kunnen wij deze kabels voorzien van krimpkousbedrukking of coderingen.

Afwerken kabelsets

Het afwerken van uw kabelset wordt gedaan door onze productieafdeling. Wij hebben een speciaal team dat alle nabewerkingen uitvoert. Deze medewerkers zijn gespecialiseerd om alle connectoren aan kabels te monteren. Dit gebeurt volgens specificaties en met diverse nabewerkingsmachines.

De medewerkers letten goed op de kwaliteit en werken altijd volgens onze hoge kwaliteitsnorm.

Bestellingen op afroep

Als extra service naar onze klanten kunnen wij werken met bestellingen op afroepbasis. Om het risico te beperken dat uw medewerkers stil komen te staan tijdens productie leveren wij direct vanuit voorraad. Wij produceren uw producten wanneer het ons uitkomt en leggen deze voor u op voorraad. Wanneer wij uw bestelling binnen krijgen kunnen wij direct overgaan tot levering.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer

Smart Wiring

Het is steeds moeilijker om aan goed technisch personeel te komen. EPLAN heeft Smart Wiring ontwikkelt en is de virtuele assistent voor bedrading in de paneelbouw.

Vanaf het aansluitpunt tot aan de exacte bedrading levert de software alle nodige informatie digitaal aan, zelfs in 3D. Alle kennis over bedrading en uitvoering zitten in de software. Zowel de meest noodzakelijke informatie over de bedrading als de engineeringsgegevens van de montageopbouw in de schakelkast. Denk aan bron- en doelbeschrijving, aansluitcodering, dwarsdoorsnede, kleur, draadlengte, draadafwerking of exacte routeringstrajecten.

Tijdrovende en foutgevoelige bedrading op basis van schema’s waarbij veel kennis nodig is, is verleden tijd. Iedereen met technisch inzicht kan panelen aansluiten met behulp van deze software.

Stuur onze volautomaat zelf aan

In december 2020 zijn wij gestart met het ontwikkelen van een eigen platvorm waarbij u zelf onze volautomaat kunt aansturen. U definieert uw kabellijsten door middel van dit systeem en geeft aan welke afwerkingen de kabels krijgen.

De mogelijkheden zijn o.a.:

  • Geïsoleerde adereind-hulzen in diverse lengtes
  • Geïsoleerde kabelschoenen 
  • Geïsoleerde kabelschoenen
  • On-geïsoleerde buiskabelschoenen
  • On-geïsoleerde kabelschoenen
  • en meer, informeer naar de mogelijkheden

U kunt uw kabellijst hergebruiken en veranderen en krijgt inzicht in het productieproces. Het platvorm berekend de prijs en maakt een aanbieding. Voor uw eigen administratie krijgt u een Excel lijst met al uw kabels en opsommingen.

Daarnaast heeft dit platvorm handige import functionaliteiten om de data invoer nog gemakkelijker te maken. Mits de machine planning het toelaat communiceert dit platvorm rechtstreeks met de machine en laad automatisch de opdrachten in. Mochten er geen opdrachten aanwezig zijn kan productie direct gestart worden.

Het hergebruiken en aanpassen van draadlijsten zal voor veel van onze klanten een voordeel zijn. Wij kunnen verbindingslijsten verwerken vanuit Pro panel (EPLAN) maar ook handmatige kabelsets vanuit Excel.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer